Η Ρωσία καταγγέλλει χρήση χημικών από τους αντάρτες στη Συρία

«Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει περίπου 20 στρατιωτικές βάσεις στη Συρία σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο RIA.

Ο Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, σύμβουλος του Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον παρέχει στους Κούρδους τα πλέον εξελιγμένα όπλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου ο Βενεντίκτοφ κατήγγειλε ότι αντάρτες κινούνται ελεύθερα κοντά στην αμερικανική βάση που βρίσκεται στην περιοχή Ατ Τανφ της Συρίας, ενώ οι αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή.

«Η κατάσταση στην οποία οι ΗΠΑ ουσιαστικά έχει θέσει υπό κατοχή μια περιοχή 55 χιλιομέτρων γύρω από την Ατ Τανφ στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης είναι ανησυχητική. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τον διαβόητο καταυλισμό προσφύγων Ρούκμπαν, όπου αντάρτες από παράνομες ένοπλες ομάδες κινούνται ελεύθερα δίπλα στις αμερικανικές δυνάμεις», σημείωσε.

Παράλληλα ο Βενεντίκτοφ επεσήμανε ότι η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη στις ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ, οι οποίες προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό από το συριακό έδαφος.

«Παραμένει μυστήριο πώς αυτό αντιστοιχεί στους αντιτρομοκρατικούς στόχους της Ουάσινγκτον στη Συρία», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον Βενεντίκτοφ, η συριακή κυβέρνηση κάνει συνεχώς αναφορές για τον εντοπισμό τοξικών ουσιών σε περιοχές από τις οποίες εκδιώχνει τρομοκράτες.

«Τα χημικά όπλα της Συρίας καταστράφηκαν υπό την εποπτεία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (…) Παράλληλα η συριακή κυβέρνηση ενημερώνει τακτικά για τον εντοπισμό επικίνδυνων τοξικών ουσιών σε περιοχές που απελευθερώνονται από τους τρομοκράτες», εξήγησε.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ