“Η πρόταση της Αθήνας δεν είναι σοβαρή” – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν είναι σοβαρή η ελληνική πρόταση» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Φουξ του συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ στο Bloomberg,  υπογραμμίζοντας ότι «το ευρώ δεν θα αποτύχει εάν η χώρα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα»

«Εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στο δεύτερο πακέτο [διάσωσης], θα πρέπει να πάει στο Bundestag» αναφέρει ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών υπογραμμίζοντας ότι «Αυτό που προτείνεται αυτή τη στιγμή είναι αδιαπραγμάτευτο».

«Ελπίζω ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί. Αλλά αυτό εξαρτάται πλήρως και μόνο από την πλευρά της Ελλάδας», σημειώνει και επιμένει ότι δεν επιθυμεί ένα Grexit: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Είναι επιθυμία και τη βούλησή μας ….. αλλά θα πρέπει να καταλήξουμε σε σοβαρές προτάσεις, και αυτό που έχουμε στα χέρια μας τώρα δεν είναι».

Είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει πρόοδος στην συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα γιατί η νέα πρόταση του Α. Τσίπρα είναι «μη διαπραγματεύσιμη» σημειώνει ο Μίχαελ Φουξ.

Η πρόταση αυτή είναι πολύ μακριά από ότι συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο και ότι είχαμε συμφωνήσει παλαιότερα με τον Α. Σαμαρά συνεχίζει αποκαλύπτοντας ουσιαστικά την θέση της Γερμανίας που δεν φαίνεται να έχει αλλάξει από το καλοκαίρι του 2014.

Δείτε επίσης:

Bloomberg View: Ζημιές και κέρδη Ελλάδας-δανειστών

Μαξίμου: Δεν έχει υπάρξει απάντηση για τις προτάσεις της κυβέρνησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ