Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου – ΦΩΤΟ

Κι όμως αντίθετα από ότι θα φανταζόμασταν, κάτοχος αυτού του ρεκόρ δεν είναι κάποιος Μεξικανός ή Ινδός, αλλά ένας Βρετανός αγρότης. Ο Gerald Fowler καλλιεργεί πιπεριές στο κτήμα του στη βόρεια Αγγλία και η πιπεριά της ποικιλίας Naga Viper της φάρμας του, κατέκτησε τον τίτλο της πιο καυτής πιπεριάς στον κόσμο.

Υπάρχει καθορισμένη διαδικασία για τον υπολογισμό της καυστικότητας μια πιπεριάς που δεν βασίζεται στην εμπειρία των γευσιγνωστών. 

Η ένταση του καψίματος που προκαλεί μια πιπεριά μετράται με μονάδες της κλίμακας Scoville.

Οι μονάδες καθορίζουν την ποσότητα καψεϊψίνης (CH3)2CHCH=CH(CH2)4CONHCH2C6H3-4-(OH)-3-(OCH3) που περιέχεται στην πιπεριά και είναι υπεύθυνη για την πικάντικη γεύση της.

Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο Fowler δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα επίπονη η βρώση της πιπεριάς. Μουδιάζει τη γλώσσα και προκαλεί έντονο κάψιμο σε όλο το πεπτικό σύστημα. Το κάψιμο μπορεί να διαρκέσει μια ώρα κατά την οποία δεν θέλεις (σ.σ. ή δεν μπορείς)  να μιλήσεις ή να κάνεις οτιδήποτε. Είναι όμως υπέροχη εμπειρία»

Ο παραγωγός ζητάει από τους ανθρώπους να δηλώσουν εγγράφως ότι έχουν σώας τα φρένας πριν τους επιτρέψει να δοκιμάσουν το τσίλι, αναφέρει το perierga.gr. 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.