Η παράσταση «Σωκράτης Τώρα» σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία

Η παράσταση «Σωκράτης Τώρα» σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία

Με το σύνθημα: σκεφτόμαστε, αμφισβητούμε, αλλάζουμε, η πιο φημισμένη δίκη της ιστορίας που ξαναζωντάνεψε μέσα από το διαχρονικό έργο του Πλάτωνα, «Η απολογία του Σωκράτη», θα παρουσιαστεί σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Μετά την τεράστια επιτυχία του σε όλο τον κόσμο και τις διθυραμβικές κριτικές που έχει αποσπάσει, το έργο θα παρουσιαστεί το Μάρτιο σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας.  

Μετά το τέλος κάθε παράστασης, θα ακολουθεί ανοικτή συζήτηση με το κοινό για την άμεση χρησιμότητα της σωκρατικής σκέψης και πράξης στην ελληνική και παγκόσμια κρίση.

Στη Μελβούρνη, με τον τίτλο «Socrates now» («Σωκράτης τώρα») θα παρουσιαστεί στις 7, 9 και 10 Μαρτίου (στην αγγλική γλώσσα και με ελληνικούς υπέρτιτλους στο Ελληνικό Μουσείο.

Στο Σίδνεϊ (στα ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους) στο Factory Theatre στις 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο του ελληνικού Φεστιβάλ και στο Seymour Theatre, στις 14 και 15 Μαρτίου.

Παράλληλα θα δοθούν παραστάσεις στο πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης, ενώ προγραμματίζονται και άλλες παραστάσεις σε πόλεις της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Ο πρωταγωνιστής της και βραβευμένος με Emmy ηθοποιός, Γιάννης Σιμωνίδης, δηλώνει ότι «είναι μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και αποτελεί δραματοποίηση της περίφημης υπεράσπισης του μεγάλου φιλόσοφου και ηθικού δάσκαλου, Σωκράτη, μπροστά στο Αθηναϊκό δικαστήριο, το 399 π.Χ.

Στην «Απολογία», όπως καταγράφηκε από τον μαθητή του, Πλάτωνα, ο σοφός άνδρας της Αθήνας υπερασπίζει τον εαυτό του ενάντια σε πολιτικά κατευθυνόμενες κατηγορίες για αθεϊσμό και διαφθορά των νέων. Προσπαθούμε να ζωντανέψουμε την εκκεντρική, αλλά ελκυστική προσωπικότητα του Σωκράτη με απλότητα, αμεσότητα και χιούμορ, δημιουργώντας ένα βαθιά κοινωνικό και πολιτικό ανθρώπινο έργο.

Καθώς εκείνος αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή, εμείς ανακαλύπτουμε το χιούμορ, την εξυπνάδα, την αιχμηρή του λογική και τις αντιλήψεις του για την αρετή, τη δικαιοσύνη, την ευθύνη του κράτους και του πολίτη, τη χαρά της ζωής και την αφοσίωση στην πατρίδα».

Η «Απολογία του Σωκράτη» ανέβηκε το 2004 από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης και από τότε έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε εκατοντάδες θέατρα, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η παράσταση, μάλιστα, γνωρίζει αποδοχή σε μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία και το Ντουμπάϊ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ