Η Ουάσινγκτον καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν για το Ισραήλ

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν για το Ισραήλ

 

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε απόψε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστήριξε ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που ενορχήστρωσε την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζος Έρνεστ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού “προσβλητικούς, αβάσιμους και λανθασμένους”.

“Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Το να υπαινίσσεται κανείς ότι το Ισραήλ είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι προσβλητικό, αβάσιμο και λανθασμένο”, τόνισε ο εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του είπε: “Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ΄ αυτό; Το Ισραήλ”, υποστηρίζοντας ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Οι αιγυπτιακές αρχές απέρριψαν επίσης αυτές τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι αβάσιμες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ