Η Ουάσιγκτον καταδικάζει

Η Ουάσιγκτον καταδικάζει

Η Ουάσιγκτον καταδίκασε έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις της κυβέρνησης της Συρίας εναντίον αμάχων, λέγοντας ότι αυτές είναι απόδειξη, ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν είχε κανένα μέλλον στη χώρα.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τις πρόσφατες βίαιες επιθέσεις που διαπράττονται από το συριακό καθεστώς εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πραγματοποιήθηκαν κατά πολιτών που περίμεναν να αγοράσουν ψωμί σε ένα αρτοποιείο στην πόλη της Χαλφάγια», ανέφερε με γραπτή του ανακοίνωση ο Πάτρικ Βέντρελ, ένας εκ των εκπροσώπων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Τέτοιες βίαιες επιθέσεις δείχνουν ότι το καθεστώς δεν έχει μέλλον στη χώρα», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Βέντρελ, προσθέτοντας ότι «εκείνοι που διαπράττουν αυτές τις φρικαλεότητες θα λογοδοτήσουν». Η ανακοίνωση καλεί επίσης όλα τα μέρη που συνεχίζουν να βοηθούν το καθεστώς της Δαμασκού «που διεξάγει πόλεμο εναντίον του λαού της Συρίας », να σταματήσουν την υποστήριξή τους.

Την Κυριακή, 198 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, εκ των οποίων οι 120 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ