Η οργισμένη απάντηση Γιούνκερ όταν τον ρώτησαν για το αλκοόλ

Σεβασμό απαίτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τους δημοσιογράφους, όταν σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ ρωτήθηκε αν ήταν μεθυσμένος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως η εικόνα του προέδρου της Κομισιόν να προχωρεί υποβασταζόμενος από άλλους ηγέτες στις Βρυξέλλες, έκανε τον γύρο του κόσμου και πυροδότησε έντονη φημολογία ότι ο Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι το πρόβλημά του είχε οποιαδήποτε σχέση με το αλκοόλ και επεσήμανε: «Αυτό ήταν σωστό την περασμένη Τετάρτη και αυτό είναι σωστό σήμερα το πρωί και θα είναι σωστό απόψε και αύριο το πρωί… Μου κάνει εντύπωση το ενδιαφέρον ορισμένων για αυτά τα θέματα που δεν είναι καν επουσιώδη και ζητώ σεβασμό», είπε σύμφωνα με το Reuters.

Ο κ. Γιούνκερ έχει απορρίψει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ – ένας ισχυρισμός που προέβαλαν κυρίως βρετανικά ΜΜΕ όταν το Λονδίνο προσπαθούσε να μπλοκάρει τον διορισμό του πριν από τέσσερα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ