Η ομάδα επίδειξης BSF JanBaz – ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε την εκπληκτική ομάδα επίδειξης με μοτοσικλέτες, BSF JanBaz του Ινδικού Στρατού, την οποία απήλαυσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στο Νέο Δελχί της Ινδίας και την ετήσια παρέλαση για την Ημέρα της Δημοκρατίας.

Η συνοριακή φύλαξη της Ινδίας ανατίθεται στην στρατιωτική ομάδα Border Security Force (BSF), η οποία καλύπτει τις καυτές ζώνες (συνοριακή γραμμή με Πακιστάν από Δυσμάς, Μπαγκλαντές από Ανατολάς) με κάθε δυνατό μέσο, μεταξύ αυτών καμήλες και μοτοσυκλέτες.

Για τον λόγο αυτόν η εμφάνιση της BSF σε παρελάσεις είναι πάντοτε ένα σημείο αιχμής και στην κορυφή αυτού βρίσκεται η ομάδα JanBaz, σε ελεύθερη μετάφραση οι Ακροβάτες.

Πρόκειται για μια επίλεκτη ομάδα αναβατών που εκπαιδεύονται στο να εκτελούν ομαδικές ακροβατικές επιδείξεις πάνω στις μοτοσυκλέτες τους, αποτελώντας ένα σημείο ιδιαίτερης περηφάνιας, τόσο για τον Ινδικό Στρατό, όσο και για τον λαό της δεύτερης πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου.

Όπως φυσικά θα περίμενε κανείς, όλα τα ακροβατικά εκτελούνται πάνω σε Royal Enfield, τις παραδοσιακές μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει η Ινδία, οι οποίες δεν έχουν καμιά άλλη τροποποίηση πλην του κλειδώματος της ανάρτησης, ώστε να μην υποχωρεί υπό το βάρος αρκετών ανδρών -συχνά ως και δέκα!

Σύμφωνα με το mototriti.gr, οι φιγούρες που εκτελούν δεν είναι τα συνήθη σταντς που γνωρίζουμε με σούζες, έντο, ντόνατς κλπ, αλλά πρόκειται για επιδείξεις ισορροπίας με έναν ή περισσότερους στρατιώτες πάνω τους.

Σε μια τυπική εκδήλωση της BSF JanBaz θα δει κανείς να εκτελείται το… Παγόνι, το Άλογο, ο Λωτός ή ο Τρίχρωμος Ιαγουάρος, καθώς και η Αρμονία, μια ιδιαίτερα συμβολική φιγούρα όπου πάνω στη μοτοσυκλέτα βρίσκονται εκπρόσωποι όλων των θρησκειών της περιοχής σε μια ένδειξη συναδελφικότητας και αρμονικής συμβίωσης.

Δείτε στιγμιότυπα από την παρέλαση της JanBaz κατά την 66η Ημέρα της Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί, με υψηλό προσκεκλημένο φέτος το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Αυτού του είδους οι πολύχρωμες και με έντονα θεατρικά στοιχεία εκδηλώσεις είναι πολύ διαδεδομένες στην Ινδική κουλτούρα, όπως και όλων σχεδόν των λαών της Ασίας.

Μια πολύ φημισμένη ανάλογη εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο στο συνοριακό πέρασμα Wagha όπου η BSF αναμετράται σε περηφάνια με την αντίστοιχη φρουρά του Πακιστάν. Χωρίς μοτοσυκλέτες αυτή τη φορά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ