Η μυστική “γκαρσονιέρα” του Στρος Καν στο Παρίσι

O Ντομινίκ Στρος Καν δικαιολόγησε σήμερα το γεγονός ότι διέθετε μια μυστική “γκαρσονιέρα” στο Παρίσι λόγω της ανάγκης του να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ αμφισβήτησε εκ νέου τις κατηγορίες που του προσάπτουν για μαστροπεία κατ΄ εξακολούθηση, την τελευταία ημέρα της απολογίας του ενώπιον ενός δικαστηρίου της Γαλλίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας της ακρόασης ενώπιον του δικαστηρίου της Λιλ, ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε εξηγήσεις για το γεγονός ότι είχε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι το οποίο δεν είχε ενοικιάσει στο όνομά του. Μία από τις αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με τη μαστροπεία είναι να διατηρεί κανείς ιδιωτικούς χώρους και να τα διαθέτει σε πρόσωπα που γνωρίζει ότι επιδίδονται στην πορνεία.

Ο άλλοτε ισχυρός πολιτικός άνδρας της Γαλλίας που αντιμετωπίζει ακόμα και κάθειρξη 10 ετών, χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα λόγω διακριτικότητας, καθώς το διαμέρισμα αυτό βρισκόταν σε μια πολύ σικάτη γειτονιά του Παρισιού όπου ο ίδιος υποδεχόταν πολιτικούς φίλους του, όπως επίσης και γυναίκες. Πολλές επίσης «ερωτικές βραδιές» είχαν γίνει εκεί.

Η κατηγορούσα αρχή τον ρώτησε γιατί ο ίδιος έκρυβε την ύπαρξη αυτού του διαμερίσματος.

«Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν παντρεμένος» απάντησε ο Στρος Καν, 65 ετών, που έχει πλέον χωρίσει από τη δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

Δύο «συνοδοί» είχαν επισκεφθεί το διαμέρισμά του, όμως οι ημερομηνίες των επισκέψεων δεν έχουν διευκρινιστεί. Επιπλέον οι ίδιες χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους «ελευθέρων ηθών» και όχι ιερόδουλες.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός ξεκαθάρισε τους όρους «υλικό» ή «δώρο» με τους οποίους περιέγραφε τις γυναίκες πολλές φορές σε μηνύματα που αντάλλασσε στο κινητό του τηλέφωνο με τον φίλο του Φαμπρίς Παζκοφσκί.

«Θέλεις να ανακαλύψεις τι περιέχει ένα υπέροχο κουτί με ερωτικά είδη στη Μαδρίτη μαζί με εμένα και με ένα υλικό;» είχε γράψει ο Στρος Καν. Χρησιμοποίησα τη «γλώσσα των σωματοφυλάκων» είπε σήμερα ο ίδιος.

«Δε χρησιμοποίησε τη λέξη “υλικό” παρά μία φορά» υποστήριξε ο ίδιος, επιμένοντας ότι μερικές φορές χρησιμοποιούσε το μικρό όνομα των νεαρών γυναικών.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μπερνάρ Λεμέ διάβασε τα μηνύματα, προσπαθώντας να τα συνδέσει ειδικά με μία γυναίκα. Σε ένα από τα μηνύματα, ο Φαμπρίς Παζκοφσκι γράφει για μια γυναίκα ότι είναι «φαινόμενο».

«Εάν επρόκειτο για φαινόμενο, δεν θα έπρεπε να τη θυμόσαστε;» ρώτησε ο πρόεδρος. Ο Στρος-Καν γέλασε ειρωνικά.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ωστόσο επικεντρώθηκε σε ορισμένα μηνύματα όπου έγραψε ότι θα «πέρναγε» από ένα δείπνο στο οποίο είχε προσκληθεί, προκειμένου να επισημάνει στο δικαστήριο ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήταν εκείνος που οργάνωνε τις βραδιές αυτές για τις οποίες κατηγορείται και για τις οποίες κινδυνεύει με κάθειρξη 10 ετών και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Οι…εξομολογήσεις του Στρος Καν για τα ροζ πάρτι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ