Η Μόσχα έστειλε S-400 στην Κριμαία – Ο Τραμπ αρνείται να συναντήσει τον Πούτιν

Η Ρωσία ανέπτυξε στην Κριμαία νέο τάγμα προηγμένων πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος S-400 και λίγο αργότερα ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και δεν υπήρξε επίσημη πληροφόρηση προς το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία ανέπτυξε σήμερα στην Κριμαία ένα νέο τάγμα προηγμένων πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος S-400, το τέταρτο που αναπτύσσει στην περιοχή, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο ανακοίνωση εκπροσώπου του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το νέο τάγμα αναπτύχθηκε στο Τζανκόι, στη βόρεια Κριμαία, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η είδηση για τη νέα ανάπτυξη πυραύλων στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία, πραγματοποιείται μετά τη σύλληψη από τη Ρωσία τριών ουκρανικών πολεμικών πλοίων την Κυριακή στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου.

Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν – Κρεμλίνο: Δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση

Την ίδια ώρα, ακύρωσε εν τέλει τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ντόναλντ Τραμπ, μια συνάντηση που θα διεξαγόταν στο Μπουένος Άιρες, στο πλαίσιο της Συνόδου της G20.Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε επιβεβαιώσει ότι η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και θα διαρκούσε έως μία ώρα. Ωστόσο, λόγω της ουκρανικής κρίσης, ο Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντηση.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ