Η Μέρκελ θέλει να εφαρμοστούν οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Η Μέρκελ θέλει να εφαρμοστούν οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των νέων οικονομικών κυρώσεων που αποφάσισε να επιβάλει σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή, και πρόσθεσε ότι μπορεί αυτές να ανασταλούν ή να αρθούν αργότερα εάν υπάρξει σημαντική πρόοδος όσον αφορά ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία.

«Δοθείσης της τρέχουσας κατάστασης, στην οποία έχει επέλθει πράγματι μια βελτίωση σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές ενέργειες -δεν πρόκειται για μια κατάπαυση του πυρός κατά 100%, αλλά υπάρχει μια βελτίωση- η έλλειψη σαφήνειας σε πολλά άλλα ζητήματα που ανέφερα σημαίνει ότι είμαστε υπέρ του να ανακοινώσουμε αυτές τις κυρώσεις τώρα», είπε η Μέρκελ κατά την ομιλία της στο κοινοβούλιο.

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θα είναι «το πρώτο» που θα εισηγηθεί την αναστολή των κυρώσεων εάν το ειρηνευτικό σχέδιο 12 σημείων εφαρμοστεί στην Ουκρανία.

Η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία τη Δευτέρα, αλλά παράλληλα ανέβαλε την εφαρμογή τους ωσότου εκτιμήσει εάν εφαρμόζεται η κατάπαυση του πυρός. Οι πρεσβευτές των 28 κρατών μελών συναντώνται αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ