Η Μέρκελ συγχαίρει την Πορτογαλία

Η Μέρκελ συγχαίρει την Πορτογαλία

 

Την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας από πλευράς της κυβέρνησης της Πορτογαλίας, εξήρε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι «βελτίωσε τις συνθήκες για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξή της».

«Μπορώ να αισθανθώ μια μεγάλη αποφασιστικότητα για να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη φάση», ανέφερε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Πέντρου Πάσους Κουέλιου, χαιρετίζοντας τον «εξαιρετικό τρόπο» με τον οποίο εφαρμόζει την πολιτική λιτότητας.

Οι σημερινές οικονομικές πολιτικές έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσχέρειες στον πληθυσμό της Πορτογαλίας, παραδέχθηκε η Άγγελα Μέρκελ, η οποία υποσχέθηκε να υποστηρίξει προγράμματα επανεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού της χώρας αυτής.

Η Μέρκελ, που είχε συνομιλίες αρχικά με τον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα και κατόπιν με τον Πάσους Κουέλιου, αναμένεται να συμμετάσχει αργότερα στη συνάντηση επιχειρηματιών και πολιτικών ηγετών, στο πλαίσιο της πεντάωρης επίσκεψής της.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλάει πολύ περί ανάπτυξης, κι είναι καιρός και η Πορτογαλία να λάβει επίσης βοήθεια από την ΕΕ σε αυτό το πεδίο», δήλωσε ο πορτογάλος υπουργός Οικονομίας Άλβαρο Σάντους Περέιρα στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα η Μέρκελ, σε μια συνέντευξή της στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTP, δήλωσε ότι «η Λισαβόνα δεν αναμένεται να ζητήσει δεύτερη δανειακή σύμβαση ούτε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της τρέχουσας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ