Η Μέρκελ για το παρελθόν της…

Η Μέρκελ για το παρελθόν της…

 

«Τα 35 χρόνια που έζησα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι κομμάτι από τη ζωή μου» δήλωσε η Μέρκελ απαντώντας στο δημοσίευμα της Bild αλλά και στη φωτογραφία, που τη θέλει σε ηλικία 17 ετών να περπατά χαμογελαστή δίπλα σε έναν αξιωματικό του Λαϊκού Στρατού, φορώντας στολή και πηλίκιο της πολιτοφυλακής της DDR.

 

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern, που θα κυκλοφορήσει αύριο, δίνει απαντήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με το παρελθόν της, που μετά την κυκλοφορία του βιβλίου για «τον πρότερο βίο» και τη δράση της στην πρώην Ανατολική Γερμανία, μονοπωλεί το ενδιαφέρον του γερμανικού Τύπου.

Η καγκελάριος είπε ότι θεωρεί «αυτονόητο» το ενδιαφέρον των πολιτών για το παρελθόν της και το απέδωσε στο γεγονός ότι πλησιάζουν εκλογές. Επίσης τόνισε ότι δεν έχει αξιολογήσει αυτές τις εκδόσεις και απορρίπτει την κατηγορία ότι αποφεύγει να μιλά για τη ζωή της πριν από το 1989.

«Το έχω κάνει συχνά και με, μεγάλη ευχαρίστηση» αναφέρει στο Stern και παραπέμπει τους επικριτές της στο βιβλίο συνεντεύξεων του Χιούγκο Μίλερ-Φογκ που κυκλοφόρησε το 2004.

«Ό,τι είχα δηλώσει τότε για την συμμετοχή μου στην Νεολαία του (κομμουνιστικού) κόμματος ισχύει και σήμερα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι καινούργιο», επισημαίνει, επιμένοντας ωστόσο έμμεσα στην τοποθέτησή της ότι υπήρξε γραμματέας για θέματα Πολιτισμού και όχι Προπαγάνδας, όπως ισχυρίζονται πολλοί μελετητές εκείνης της περιόδου. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ