Η Μέρκελ ανησυχεί για την Κριμαία

Η Μέρκελ ανησυχεί για την Κριμαία

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Αρσένι Γιατσένιουκ, ο οποίος διορίστηκε χθες Πέμπτη Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, και τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξή της, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπός της.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίας Κριστιάνε Βιρτς υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο διορισμός του Γιατσένιουκ «ήταν ένα σημαντικό βήμα», αλλά κι «ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να δρα».

Η Μέρκελ σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία θα κάνουν ό,τι μπορούν για να υποστηρίξουν τη νέα ουκρανική κυβέρνηση».

Εξάλλου η Βιρτς επανέλαβε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι «ιδιαίτερα ανήσυχη για τα γεγονότα στην Κριμαία», ενώ πρόσθεσε ότι στη διάρκεια συνομιλίας του με τη Μέρκελ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύθηκε να διατηρήσει την ακεραιότητα της Ουκρανίας. «Τώρα είναι σημαντικό όλοι οι εταίροι της Ουκρανίας να υποστηρίξουν την εδαφική της ακεραιότητα μέσω των πράξεών τους», σημείωσε ο Βιρτς.

Πάντως, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο παγώματος των τραπεζικών λογαριασμών Ουκρανών στη Γερμανία, όπως έγινε ήδη στην Αυστρία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ