Η Μελάνια παίρνει θέση για την εισβολή στο Καπιτώλιο: Δέχτηκα αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μελάνια Τραμπ παίρνει θέση σχετικά με τα βίαια και πρωτοφανή επεισόδια που ξέσπασαν από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο, την περασμένη Τετάρτη, προκαλώντας “σεισμό” στις ΗΠΑ και διεθνείς αντιδράσεις.

Σε ανοικτή επιστολή της, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δηλώνει απογοητευμένη για τα όσα συνέβησαν και καταδικάζει τα επεισόδια και τη βία, καταγγέλλει, όμως, πως η ίδια δέχτηκε “αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις” από ανθρώπους που έχουν την προσωπική τους ατζέντα. “Είμαι απογοητευμένη με αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Θεωρώ ντροπιαστικό το γεγονός ότι γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξαν αλαζονικά κουτσομπολιά, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς παραπλανητικές κατηγορίες εναντίον μου – από ανθρώπους που θέλουν να εμφανίζονται ως σχετικοί και έχουν τη δική τους ατζέντα. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζήτημα αφορά αποκλειστικά τη ‘θεραπεία’ της χώρας μας και των πολιτών της. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπικό κέρδος. Το Έθνος μας πρέπει να θεραπευτεί. Μην κάνετε κανένα λάθος γι’ αυτό, καταδικάζω απολύτως τη βία που σημειώθηκε στο Καπιτώλιο. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή”, αναφέρει η Μελάνια Τραμπ.

Η ίδια προτρέπει τους Αμερικανούς να σταματήσουν τη βία και την επιθετικότητα και να εστιάσουν σε αυτά που τους ενώνουν και όχι σε όσα τους χωρίζουν. “Ως Αμερικανίδα, είμαι υπερήφανη για την ελευθερία μας να εκφράζουμε τις απόψεις μας χωρίς διώξεις. Είναι ένα από τα πρωταρχικά ιδανικά στα οποία βασίζεται η Αμερική. Πολλοί έχουν κάνει την τελική θυσία προκειμένου να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμα. Έχοντας αυτό κατά νου, θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες αυτής της χώρας να αφιερώσουν λίγο χρόνο, να σταματήσουν και να δουν τα πράγματα από κάθε ‘οπτική γωνία’. Προτρέπω τους ανθρώπους να σταματήσουν τη βία, να μην κάνουν ποτέ υποθέσεις με βάση το χρώμα του δέρματος κάποιου ατόμου ή να χρησιμοποιούν διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες ως βάση για επιθετικότητα και κακία. Πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλον, να επικεντρωθούμε σε αυτό που μας ενώνει και να ξεπεράσουμε αυτό που μας χωρίζει”.

Η Πρώτη Κυρία αναφέρει στην επιστολή της πως “αποτελεί πηγή έμπνευσης το να βλέπει κανείς πως τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν παθιαστεί και ενθουσιαστεί με τις εκλογές, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτό το πάθος να μετατραπεί σε βία. Η πορεία μας προς τα εμπρός είναι να πορευτούμε μαζί, να βρούμε τα κοινά στοιχεία και να είμαστε οι καλοί και δυνατοί άνθρωποι που γνωρίζω ότι είμαστε”.

Καταλήγοντας, η σύζυγος του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου τονίζει πως “ήταν η τιμή της ζωής μου να σας υπηρετώ ως Πρώτη Κυρία. Θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υποστήριξαν τον άντρα μου και εμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια…” και ζητεί “θεραπεία, χάρη, κατανόηση και ειρήνη για το μεγάλο Έθνος μας. Κάθε μέρα ας θυμόμαστε ότι είμαστε ένα Έθνος υπό τον Θεό. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους και ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ