Η Μέι απαντά στον Κόρμπιν: Είναι αδύνατον να αποκλείσουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Με επιστολή της η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απάντησε στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν τονίζοντας ότι είναι αδύνατον για την κυβέρνηση να αποκλείσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Σε προηγούμενη ανοιχτή επιστολή του ο Κόρμπιν υποστήριζε ότι η συμμετοχή του στις διακομματικές συνομιλίες για συναίνεση για το Brexit προϋποθέτει αποκλεισμό ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε την απάντηση της πρωθυπουργού στην οποία εκφράζει απογοήτευση για την άρνηση του ηγέτη του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος να συμμετάσχει στη διαδικασία αναζήτησης συναινέσεων για τον τρόπο αποχώρησης, τον καλεί για ακόμη μία ακόμη φορά να προσέλθει και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι αδύνατον στην κυβέρνησή της να εκπληρώσει τους όρους που θέτει.

Σύμφωνα με το Άρθρο 50, η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, στις 29 Μαρτίου, εκτός εάν το Κοινοβούλιο είτε εγκρίνει μία συμφωνία με την ΕΕ ή εάν το Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλέσει την ισχύ του άρθρου 50 και επιλέξει να παραμείνει στην ΕΕ μόνιμα, ανατρέποντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αναφέρεται στην επιστολή.

Όπως γράφει η Μέι: «Πιστεύω ότι θα ήταν λάθος να αναιρέσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» και εκτιμά ότι η ΕΕ δεν επέτρεπε παράταση της παραμονής της χώρας ως μέλος απλά και μόνο για να επιτρέψει περαιτέρω συζητήσεις για το Brexit. «Ως πολιτικοί έχουμε την ευθύνη όχι απλά να λέμε τι δεν θέλουμε, αλλά επίσης να εξηγούμε πως μπορούμε να το πετύχουμε. Πάντα πίστευες στη σημασία του διαλόγου στην πολιτική. Πιστεύεις πραγματικά ότι, αποκλείοντας στον εαυτό σου τη συμμετοχή στις συνομιλίες, είναι σωστό να ζητάς από τους βουλευτές σου να μην αναζητούν λύσεις με την κυβέρνηση;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ