Η Κύπρος “τα χώνει” στη Γερμανία

Η Κύπρος “τα χώνει” στη Γερμανία

 

Έντονα επικριτική στάση προς τη Γερμανία για δηλώσεις και δημοσιεύματα στο θέμα του εταιρικού φόρου και για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εξέφρασαν ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αλλά και ο υποψήφιος πρόεδρος, Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα, πληροφορίες, αλλά και δηλώσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας περί δήθεν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω του χρηματοπιστωτικού της συστήματος. Επισήμανε ότι η κυπριακή νομοθεσία είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλήρως αποτρεπτική οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας διακίνησης κεφαλαίων.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για τις μεθοδεύσεις, όπως επισημαίνει, διαφοροποίησης του εταιρικού φόρου. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, τόνισε ο πρόεδρός της, ομόθυμα στηρίζει τη διαφύλαξη του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να καθορίζει το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στο κυπριακό κράτος.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι η Γερμανία επιχειρεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκμεταλλευόμενη την ισχυρή της οικονομία, την οποία απέκτησε με την επιβολή της στις άλλες χώρες της Ένωσης». Σημείωσε παράλληλα ότι, όσο ανάγκη έχει η Κύπρος αυτή τη στιγμή την οικονομική στήριξη από την τρόικα, άλλο τόσο ανάγκη έχει η Γερμανία για μια ενωμένη Ευρωζώνη. Ο κ. Κυπριανού απέρριψε επίσης κατηγορηματικά τις αναφορές για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ατεκμηρίωτες κατηγορίες.  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ