Η Κομισιόν απαντάει στον Ράμα: Ελλάδα και Αλβανία δεν διαπραγματεύονται κάποιου είδους σύνορο

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν Ελλάδα και Αλβανία “διαπραγματεύονται σύνορα”

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

“Η Κομισιόν δεν έχει την εντύπωση ότι ο Έντι Ράμα αναφερόταν σε κάτι τέτοιο (αλλαγή συνόρων) , είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιανιτς, με αφορμή δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, οι οποίες παρέπεμπαν στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης συνόρων.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι” στο πλαίσιο των Βαλκανίων και των 6 χωρών που υπάγονται στην στρατηγική της ΕΕ για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής, ο στόχος είναι η προσέγγιση και ο κατευνασμός των παθών και ως εκ τούτου δηλώσεις ηγετών προς την αντίθετη κατεύθυνση “δεν βοηθούν”.

Και σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν Ελλάδα και Αλβανία “διαπραγματεύονται σύνορα”, η Μάγια Κοτσίγιανιτς απάντησε “όχι απ’όσο γνωρίζουμε”.

ΠΗΓΗ: real.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google