Η Κίνα θέλει να ενισχύσει την εταιρική σχέση της με την Πορτογαλία

Η Κίνα θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Πορτογαλία με μία στρατηγική εταιρική σχέση που θα αξιοποιεί τη σημαντική θέση της ιβηρικής χώρας στην πρωτοβουλία του Πεκίνου για τον σύγχρονο δρόμο του μεταξιού, έγραψε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

Σε άρθρο του στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias, εν όψει της επίσκεψής του στη Λισαβόνα αυτή την εβδομάδα, ο Σι τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «διαπερνούν τον χρόνο και την απόσταση και πρόκειται για μία εταιρική σχέση που κοιτάζει στο μέλλον».

Αν και υπάρχει μεγάλη καχυποψία σε άλλες χώρες της Ευρώπης σχετικά με τις κινεζικές εξαγορές, η Λισαβόνα ήταν ανοικτή σε κινεζικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σε στρατηγικούς τομείς, όπως η ενέργεια. Κινεζική εταιρεία υπέβαλε φέτος προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας κοινής ωφέλειας EDP που είναι η μεγαλύτερη πορτογαλική εταιρεία.

Ο Σι έγραψε ότι η Πορτογαλία και η Κίνα θα εργασθούν από κοινού για την προώθηση της πρωτοβουλίας για τον Δρόμο του Μεταξιού, μέσω της οποίας το Πεκίνο επιδιώκει να αναπτύξει υποδομές και επενδύσεις στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.Πηγή πληροφοριών: Reuters

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.