Η Κίνα ανέστειλε τελωνειακούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Την αναστολή της εφαρμογής των πρόσθετων τελωνειακών δασμών σε αμερικανικά προϊόντα, που επρόκειτο να τεθούν σήμερα σε ισχύ, ανακοίνωσε το Πεκίνο, έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ουάσιγκτον, την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η Κίνα ανέστειλε την εφαρμογή δασμών 10% και 5% σε ορισμένες αμερικανικές εισαγωγές και «συνεχίζει να αναστέλλει επιπλέον δασμούς στα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες», όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί παρόμοια κίνηση καλής θέλησης από τις ΗΠΑ, με την ακύρωση των νέων δασμών που είχε ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ για τα κινεζικά προϊόντα.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε από το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου πως συνήψε με τις ΗΠΑ μια προκαταρκτική συμφωνία, η οποία προβλέπει την προοδευτική απόσυρση τελωνειακών δασμών και την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τα δύο μέρη πρόκειται τώρα να υπογράψουν αυτή τη συμφωνία, η οποία αποτελεί σημαντική πρόοδο στον εμπορικό πόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, και έχει διαρκέσει 21 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.