Η Joni Mitchell θα ανακηρυχθεί Πρόσωπο της Χρονιάς του 2022 από τη MusiCares

Η θρυλική τραγουδίστρια και συνθέτρια Joni Mitchell πρόκειται να τιμηθεί με την ανακήρυξή της ως Πρόσωπο της Χρονιάς για τo 2022, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό MusiCares Foundation, που ιδρύθηκε το 1989 από την National Academy of Recording Arts and Sciences της Αμερικής.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Στην ουσία αυτός ο φιλανθρωπικός οργανισμός προσπαθεί να συγκεντρώνει χρήματα από εκδηλώσεις και δωρεές και να υποστηρίζει καλλιτέχνες, που η ζωή μπορεί να τους φέρει σε ανάγκη.

Η εκδήλωση για την βράβευση της Joni Mitchell έχει προγραμματισθεί για τις 29 Ιανουαρίου 2022, λίγες μέρες πριν την τελετή των μουσικών βραβείων Grammy. Στην εκδήλωση αυτή θα υπάρξει και συναυλία-αφιέρωμα στην μεγάλη Joni Mitchell, θα συμμετάσχουν δηλαδή και άλλοι καλλιτέχνες για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια της.

Να θυμίσουμε ότι η Joni Mitchell είναι γεννημένη στην Αλμπέρτα του Καναδά, είναι σήμερα 77 ετών, κινήθηκε στους μουσικούς χώρους της folk, της pop, του rock, της κλασικής μουσικής αλλά και της jazz. Εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997, ενώ το περιοδικό Rolling Stone την ανακήρυξε σαν μία από τις “καλύτερες συνθέτριες όλων των εποχών”.

Η Joni Mitchell έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και εννέα Grammy Awards.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.