Η ISIS για την επίθεση αυτοκτονίας

 Η ISIS για την επίθεση αυτοκτονίας

Η ακραία σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια σιιτική συνοικία της Βαγδάτης, στην οποία σκοτώθηκαν 33 άνθρωποι—πρόκειται για μια από τις πλέον αιματηρές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Η οργάνωση, η οποία εξαπολύει επιθέσεις στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, ανακοίνωσε ότι η έκρηξη στην Καντιμίγια, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό σιιτικό τέμενος, πραγματοποιήθηκε από έναν μαχητή της ονόματι Αμπού Άμπντουλ Ραχμάν αλ Τουνίζι (“Τυνήσιος”).

Οι αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 23, αλλά αξιωματούχοι του νοσοκομείου και του νεκροτομείου είπαν σήμερα ότι αυξήθηκε σε 33, ενώ περισσότεροι από 50 είναι οι τραυματίες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη, περιλαμβανομένων πολλών εκρήξεων που σημειώθηκαν το Σάββατο και στοίχισαν τη ζωή σε 27 ανθρώπους.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε φυλάκιο ελέγχου της αστυνομίας στην περιοχή Καντιμίγια, μια κυρίως σιιτική περιοχή στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας. Πέντε από τους νεκρούς ήταν αστυνομικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ