Η Ιντερπόλ αναζητούσε καταζητούμενο για εμπορία ανθρώπων στον Βόλο – Νοίκιασε αυτοκίνητο και το παράτησε τρακαρισμένο στην Ξάνθη

Από τον Βόλο πέρασε ένας καταζητούμενος από την Ιντερπόλ για εμπορία ανθρώπων. Νοίκιασε αυτοκίνητο από επιχείρηση του Βόλου για τετραήμερες διακοπές στη Σκιάθο, το οποίο δεν το επέστρεψε ποτέ. Τελικά το ΙΧ βρέθηκε τρακαρισμένο και κατεστραμμένο στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο καταζητούμενος είχε υπογράφει το συμβόλαιο ενοικίασης του αυτοκινήτου, κάνοντας χρήση τούρκικου ονόματος και δήλωνε κάτοικος Γερμανίας, η οποία είναι η χώρα που εξέδωσε και σήμα σύλληψής του. Κρυπτογραφημένα μηνύματα που εξετάστηκαν από τις αρχές της Γερμανίας έδειξαν ότι ο 41χρονος είχε αναμιχθεί σε κύκλωμα ξεπλύματος εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν από εμπόριο ανθρώπων.

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο που βρέθηκε στην Ξάνθη είχε χρησιμοποιηθεί για εμπορία ανθρώπων κι ο επιχειρηματίας στον Βόλο μπλέχτηκε σε έναν κυκεώνα καταθέσεων στην αστυνομία, ενώ η ζημιά από την κλοπή ήταν 10.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας από τον Βόλο που αναγνώρισε το πρόσωπο που του έκλεψε το αυτοκίνητο από φωτογραφίες που του έδειξε η αστυνομία κατέθεσε μήνυση για την κλοπή του αυτοκινήτου, που είχε αξία 10.000 ευρώ, η οποία εκδικάστηκε χθες και ο δουλέμπορος καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση ερήμην.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ