Η Handesblatt για τους πραξικοπηματίες: Η Ελλάδα σε διπλωματικό δίλημμα

Σε διπλωματικό δίλημμα βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου σχετικά με το αίτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν με ελικόπτερο στη Αλεξανδρούπολη.

Η Handesblatt στέκεται στο άμεσο αίτημα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για έκδοση των πραξικοπηματιών στην Τουρκία φέρνει την ελληνική κυβέρνηση ενώπιον ενός διλήμματος. Ουσιαστικά πρόκειται για αναδημοσίευση του τηλεγραφήματος του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων με τίτλο «Δραπέτες πραξικοπηματίες: Η Ελλάδα σε διπλωματικό δίλημμα».

Όπως διευκρινίζει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, «οι αιτήσεις τους θα πρέπει να εξεταστούν βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου». Από την άλλη πλευρά όμως, επισημαίνεται ότι οι «οκτώ» έχουν παραβιάσει το τουρκικό Σύνταγμα.

«Τούρκοι στρατιώτες διαφεύγουν με ελικόπτερο στην Ελλάδα», σημειώνει για το ίδιο θέμα το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση. Στο δημοσίευμα φιλοξενείται μεταξύ άλλων δήλωση υπαλλήλου της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, ο οποίος διευκρινίζει ότι η εξέταση κάθε αίτησης μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες. Προσθέτει μάλιστα ότι, σε περίπτωση απόρριψης των αιτήσεων, μπορούν οι αιτούντες να την προσβάλουν διοικητικά. Αν αποτύχει δε και αυτή η ενέργεια, τότε οι αιτούντες έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Το τηλεφώνημα του Ερντογάν στον Τσίπρα

Hurriyet: Σύλληψη πραξικοπηματιών πριν διαφύγουν στη Λέσβο

Υenicaggazetesi: Στην Τουρκία επιστρέφουν τα δύο στρατιωτικά ελικόπτερα – ΤΩΡΑ 

Το 2ο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη – ΦΩΤΟ

Τσαβούσογλου σε Κέρι: O Γκιουλέν πίσω από το πραξικόπημα

Στους 265 οι νεκροί στην Τουρκία – Διατάχθηκε η κράτηση 2.745 δικαστών και εισαγγελέων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ