Η γυναίκα πίσω από τον Moscovici

Το δεξί χέρι του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Pierre Moscovici είναι γένους θηλυκού. Πρόκειται για την πανέμορφη Safia, η οποία είναι σύμβουλος επικοινωνίας του γάλλου υπουργού και τον συνοδεύει σε κάθε του ταξίδι, όπως εκανε και στην Αθήνα.  Η Safia Otokoré γεννήθηκε στο Τζιμπουτί και οι γονείς της είναι μετανάστες από τη Σομαλία. Είναι το τέταρτο παιδί μιας δεκαμελούς φτωχής οικογένειας. Στην αυτοβιογραφία της, διηγείται ότι σε ηλικία 7 ετών, υπέστη ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων, κατά τη διάρκεια των διακοπών στην οικογένεια της μητέρας της στη Σομαλία.

 

Κατά τη διάρκεια της εφηβεία της ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και μάλιστα έγινε πρωταθλήτρια στο στίβο, σαν δρομέας ημιαντοχής. Σπούδασε με υποτροφία στο Dakar και Ακτή Ελεφαντοστού. Το 1993 παντρεύτηκε τον Ιβοριανό ποδοσφαιριστή Didier Otokoré, με τον οποίο απέκτησε δύο αγόρια, και μετακόμισαν στη Γαλλία, στην Οσέρ.  

Στην Οσέρ, συνέχισε τις σπουδές της και άρχισε να ψάχνει για δουλειά, ενώ δημιούργησε την οργάνωση AMCΑ, με αντικείμενο την ιστορία της Αφρικής.

Στα 30 του χρόνια ο Didier Otokoré τερμάτισε την ποδοσφαιρική το καριέρα και επέστρεψε στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Κάπου εκεί τελείωσε και ο γάμος τους…

Καθηγήτρια φυσικής αγωγής, η ίδια, εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα το 1999.Στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2001, η Safia Otokoré εκλέχθηκε  και έγινε αναπληρωτής δήμαρχος της πόλης της Οσέρ μέχρι το 2005. Τον Μάρτιο του 2004 εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος στην περιφέρεια της Βουργουνδίας, ενώ σήμερα είναι αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Βουργουνδίας.       Πηγή φωτογραφιών:jeanlucpetit.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ