Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατοχυρώνει το όνομά της

Με ανάρτησή της στο instagram η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατοχυρώνει με εμπορικά σήματα το όνομά της και συνθήματα του περιβαλλοντικού κινήματος το οποίο ξεκίνησε για «την προστασία του κινήματος και των δραστηριοτήτων της».

Συγκεκριμένα, τα εμπορικά σήματα θα αφορούν στο όνομά της, καθώς και τα συνθήματα Παρασκευές για το Μέλλον (Fridays for Future στα αγγλικά και Skolstrejk for klimatet στα σουηδικά) και άλλων παρεμφερών φράσεων του μαθητικού κινήματος που ξεκίνησε από την πρωτοβουλία της Τούνμπεργκ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η 17χρονη ακτιβίστρια, στην ανάρτησή της, τόνισε πως υπήρξαν «ατυχείς» περιπτώσεις όπου το όνομά της χρησιμοποιήθηκε «για επικοινωνία με άτομα υψηλού προφίλ, πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης, καλλιτέχνες κ.ά.», καθώς και με μη εξουσιοδοτημένους εράνους.

Η καταχώρηση εμπορικών σημάτων θα «επιτρέψει την αφιλοκερδή νομική μου βοήθεια για να προβαίνω στις απαραίτητες ενέργειες εναντίον ατόμων ή εταιριών και άλλων που προσπαθούν να χρησιμοποιούν εμένα και το κίνημα για σκοπούς που δεν ευθυγραμμίζονται με όσα συμβολίζει το κίνημα», είπε η Γκρέτα μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ