Η Γερμανία δεν ψηφίζει για την Παλαιστίνη

Η Γερμανία δεν ψηφίζει για την Παλαιστίνη

 

Η Γερμανία δεν θα ψηφίσει υπέρ του αιτήματος της Παλαιστίνης να της αναγνωριστεί το καθεστώς του κράτους-παρατηρητή στον ΟΗΕ, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η Γερμανία δεν θα εγκρίνει αυτό το αίτημα», δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Την ίδια ώρα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται έντονες διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ελπίδα ότι θα καταλήξουν σε μια κοινή στάση.

Στο μεταξύ, από το Λονδίνο ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ επεσήμανε ότι η Βρετανία μάλλον θα απέχει στη διάρκεια της αυριανής ψηφοφορίας για το αίτημα των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Είμαστε ανοιχτοί στην ιδέα να ψηφίσουμε υπέρ της απόφασης, αν δούμε ότι οι Παλαιστίνιοι προσφέρουν δημόσια εγγυήσεις» σε κάποια θέματα, κυρίως όσον αφορά την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις επιστροφή τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ο Χέιγκ μιλώντας στους βρετανούς βουλευτές.

Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε πάντως ότι υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος» να κινδυνέψει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή αν χρησιμοποιηθούν «οι λάθος λέξεις» στην απόφαση της αυριανής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ