Η Gazprom “ρίχνει το μπαλάκι” στη Siemens Energy για την επανέναρξη του Nord Stream 1

Στον απόηχο του ρωσικού εκβιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άρση των κυρώσεων με αντάλλαγμα την παροχή φυσικού αερίου, ένα νέο δημοσίευμα του Reuters έρχεται να προσθέσει νέες πληροφορίες. 

Ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 δεν θα ξαναρχίσει τις αποστολές έως ότου η Siemens Energy επισκευάσει τον ελαττωματικό εξοπλισμό, δήλωσε στο Reuters την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Βιτάλι Μαρκέλοφ.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τη Siemens. Πρέπει πρώτα να επισκευάσουν τον εξοπλισμό», είπε στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο ρωσικό λιμάνι Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό, όταν ρωτήθηκε για το πότε ο αγωγός θα μπορούσε να ξεκινήσει ξανά την άντληση φυσικού αερίου.

Η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ότι εντόπισε διαρροή λαδιού κινητήρα στη μοναδική τουρμπίνα που εξακολουθεί να λειτουργεί στο σταθμό συμπίεσης Portovaya για το σύστημα Nord Stream 1 και θα διακόψει την παροχή μέχρι να επισκευαστεί.

Η Siemens Energy δήλωσε την επόμενη ημέρα ότι δεν της έχει ανατεθεί να πραγματοποιήσει τις εργασίες επισκευής και ότι η διαρροή που αναφέρει η Gazprom συνήθως δεν επηρεάζει τη λειτουργία ενός στροβίλου και θα μπορούσε να σφραγιστεί επί τόπου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ