Η εξωφρενική απαίτηση σε ενοικιαστή διαμερίσματος – «Ζήτησε για την γρατζουνιά 628 δολάρια»

Ένας ενοικιαστής από το Σύδνεϋ χρειάστηκε να απειλήσει να πάει τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στο δικαστήριο αφού του ζήτησε 628 δολάρια για ένα μικροσκοπικό, ελάχιστα ορατό ψεγάδι στο πάτωμα.

Ο ιδιοκτήτης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να αντικαταστήσουν όλες τις σανίδες δαπέδου λόγω της ζημιάς που προκλήθηκε. Ως αποτέλεσμα, ο ενοικιαστής έλαβε αίτημα για πληρωμή 628 δολαρίων. Φυσικά έμεινε άφωνος.

Ο ενοικιαστής το χαρακτήρισε αυτό ως «γελοίο» και προειδοποίησε τον ιδιοκτήτη ότι θα απευθυνόταν στο Πολιτικό και Διοικητικό Δικαστήριο της ΝΝΟ (NCAT).

Πηγαίνοντας στο Reddit, ο ανώνυμος ενοικιαστής ρώτησε τους χρήστες: «Θέλω απλώς να ρωτήσω αν σας φαίνεται γελοίο που ο ιδιοκτήτης μου θέλει να με χρεώσει $628 USD για μια ελάχιστη γρατσουνιά σε ένα πάνελ ενός ξύλινου δαπέδου;».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θεώρησαν ότι επρόκειτο για… παράλογη απαίτηση.

«Ναι, σε λίγο ο ιδιοκτήτης θα τους κάνει να πληρώσουν για νέους ορόφους», έγραψε ένας χρήστης. “Εάν πρόκειται για απρόσεκτη ζημιά, ο ενοικιαστής μπορεί να είναι έτοιμος να πληρώσει … αλλά 628 δολάρια φαίνεται υπερβολικό αν δεν είναι μεγάλη γρατσουνιά”, πρόσθεσε ένας άλλος.

Αφού προειδοποίησε τον ιδιοκτήτη για τα σχέδιά του να προσφύγει δικαστικά, σχολίασε ότι τελικά κατέληξαν σε συμφωνία να πληρώσουν 314 δολάρια στον ιδιοκτήτη και να αποσύρουν την υπόθεση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ