Η Ευρώπη χρειάζεται μία Ένωση Ασφάλειας δήλωσε ο Γιούνκερ

«Η Ευρώπη εκτός από την Ενεργειακή, την Τελωνειακή και την Οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο Πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους λαούς μας», σημείωσε ο Βαλς ενώ πρόσθεσε πως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ιδιαίτερη σημασία παίρνουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η καταπολέμηση της εμπορίας όπλων και η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως το πακέτο μέτρων που έχει προτείνει η Επιτροπή για την ασφάλεια και περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο.

«Οι χθεσινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ήταν επιθέσεις κατά της πεμπτουσίας της Ευρώπης, των αξιών και των ιδεών που τη διέπουν. Οι τρομοκράτες κρύβονται μέσα στις κοινωνίες μας και από κει ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε», ανέφερε ο Γάλλος Πρωθυπουργός.

«Παραμένουμε ανήσυχοι αλλά με επιθυμία να αντισταθούμε σε αυτήν την πρόκληση», σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στις Βρυξέλλες -ΦΩΤΟ

Κλειστό και την Πέμπτη το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ