Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα

Με τίτλους, όπως «Η Ευρώπη έσπασε τη ζώνη» και «Οι εκλογές στην Ευρώπη πυροδότησαν ‘κόκκινο κύμα’ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια» ο σημερινός Τύπος της Βουλγαρίας συνεχίζει τις εκτενείς αναφορές του στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα και των προεδρικών στη Γαλλία.Η εφημερίδα «Σταντάρτ», στην οποία ανήκει ο πρώτος τίτλος, σχολιάζει ότι «το σφίξιμο του ζωναριού ως το τέλος έχει ως συνέπεια την εκλογική ήττα των πολιτικών δυνάμεων που προωθούσαν την πολιτική αυτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επικαλούμενη τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, η εφημερίδα γράφει ότι «η ρότα προς αυστηρές οικονομίες, που επιβάλει η Ευρώπη ως μοναδική σωτηρία από την κρίση, απορρίφθηκε από τους πολίτες των δύο ευρωπαϊκών κρατών στις εκλογικές αναμετρήσεις της περασμένης Κυριακής».

Υπό τον τίτλο «Εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ κάλεσαν την Ελλάδα να συνεχίζει την πολιτική των περιορισμών», η οικονομική εφημερίδα «Ντνέβνικ» δημοσιεύει δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέο Αλφατάζ, ότι το συμφωνημένο με την Τρόικα πρόγραμμα οικονομικής σταθεροποίησης «είναι ο μοναδικός ορθός δρόμος για την Ελλάδα», κατά τα λόγια του κ. Αλφατάζ.

Επίσης, κάνει αναφορά στις προειδοποιήσεις πηγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι «οι πληρωμές για την Ελλάδα θα συγκρατηθούν έως ότου προκύψει ικανοποιητική κατανόηση για την ανάγκη νέων περιοριστικών μέτρων».  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ