Η Ελισάβετ παραδίδει τα… σκήπτρα

Η Ελισάβετ παραδίδει τα… σκήπτρα

Οι διεργασίες και ένας «εσωτερικός ανασχηματισμός» μέσα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στέλνουν το σήμα ότι η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ ετοιμάζεται να παραδώσει τον θρόνο της στο πρίγκιπα Κάρολο.

Η κίνηση που ενισχύει σημαντικά αυτή την προοπτική είναι ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ανέλαβε όλο τον τομέα της επικοινωνίας των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και δεν θα έχει πλέον η βασίλισσα Ελισάβετ δικό της γραφείο Τύπου. Στη νέα αυτή διεύθυνση ο πρίγκιπας Κάρολος τοποθέτησε έναν δικό του άνθρωπο, τη Σάλι Οσμαν πρώην στέλεχος του BBC. Η Σάλι Οσμαν αναλαμβάνει πλέον υπεύθυνη για τα θέματα Τύπου και επικοινωνίας της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Καρόλου, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ καθώς και του πρίγκιπα Χάρι.

Μια άλλη αλλαγή μέσα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, που ενισχύει ακόμη περισσότερο τον πρίγκιπα Κάρολο, είναι ότι παραιτήθηκε ο ειδικός γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ Σερ Ρόμπερτ Τζάνβριν, με τον οποίο ο πρίγκιπας Κάρολος είχε δύσκολες σχέσεις και αντικαταστάθηκε από τον σερ Κρίστοφερ Γκάιντι, προσωπικό φίλο του Καρόλου.

Ενδειξη ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να «συν-βασιλεύει» πλέον με τον Κάρολο μέχρι να του παραδώσει τον θρόνο, είναι επίσης το γεγονός ότι στις τελετές στη Νορμανδία τον Ιούνιο, για τα 70 χρόνια από την ιστορική απόβαση των συμμάχων, η βασίλισσα θα έχει μαζί της και τον διάδοχο του αγγλικού θρόνου.

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ