Η ΕΕ εύχεται μια νίκη του Εμανουέλ Μακρόν

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, γνωρίζοντας ότι την Κυριακή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης, τάσσονται υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν και κατά της «καταστροφής» της Ευρώπης, την οποία προωθεί, κατά τη γνώμη τους, η Μαρίν Λεπέν.

«Αν κερδίσει η Λεπέν, η Ευρώπη θα είναι βαθιά διχασμένη. Αν κερδίσει ο Μακρόν, η Γαλλία θα έχει μια ευκαιρία να συμφιλιωθεί και να πάρει ξανά μπρος η Ευρώπη», υπογραμμίζει ο Ένρικ Έντερλαϊν καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Hertie School of Governance του Βερολίνου.

«Ναι, κάνουμε τον σταυρό μας» για να κερδίσει ο Μακρόν, παραδέχεται μια ευρωπαϊκή πηγή, εξηγώντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί «παρακολούθησαν προσεκτικά» την τηλεμαχία της Τετάρτης μεταξύ των δύο υποψηφίων, «ακόμη και οι συνάδελφοι που δεν είναι Γάλλοι».

«Από την πλευρά των Βρυξελλών ο Μακρόν αντιμετωπίζεται θετικά. Έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του διότι δεν έχει ένα σχέδιο καταστροφής, όπως η Μαρίν Λεπέν. Δεν πρόκειται για κανονικές εκλογές με την έννοια ότι η ακροδεξιά έχει περάσει στον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε η πηγή αυτή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.Διαβάστε τη συνέχεια στο: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ