Η δολοφονία του Κένεντι στον ελληνικό Τύπο

Η δολοφονία του Κένεντι στον ελληνικό Τύπο

Η 22α Νοεμβρίου 1963 αναμενόταν να είναι μία ακόμα πληκτική μέρα. Ο Τζόν Κένεντι, πρόεδρος των ΗΠΑ, θα συνέχιζε την περιοδεία του στον αμερικανικό Νότο, στο Τέξας, κι αψηφώντας τις προειδοποιήσεις όλων των συμβούλων του ήθελε να διασχίσει το Ντάλας με την ανοικτή προεδρική λιμουζίνα. Εκεί η ώρα ήταν 12:30. Μεσημέρι. Στην Αθήνα 20:30.

Οι πρωινές εφημερίδες ετοίμαζαν την έκδοση του Σαββάτου και της Κυριακής. Οι απογευματικές μόλις άρχιζαν τη δουλειά. Θα δούλευαν όλο το βράδυ για να τυπωθούν νωρίς το πρωί. Το ραδιόφωνο ετοιμαζόταν να κλείσει το πρόγραμμμά του τα μεσάνυχτα, ενώ τηλεόραση φυσικά δεν υπήρχε.

Ξαφνικά τα τηλέτυπα άρχισαν να χτυπούν ασταμάτητα. Όπου τηλέτυπο η ειδική υπηρεσία τηλεγραφημάτων που είχε για την ενημέρωσή της κάθε εφημερίδα. Ανέφεραν τη δολοφονία του Κένεντι. Οι πληροφορίες μετρημένες. Μετά το πρώτο πάγωμα όλοι έπεσαν στη δουλειά. Στην Αθήνα τώρα εκδίδονταν 15 ημερήσιες εφημερίδες. Στη Θεσσαλονίκη κυριαρχούσε η “Μακεδονία” του συγκροτήματος Βελλίδη, ενώ υπήρχε και μια εβδομαδιαία το “ΕΜΠΡΟΣ”, που είχε μετεξελιχτεί από ένα ιστορικό καθημερινό φύλλο με αναιμική κυκλοφορία σε ένα δυναικό εβδομαδιαίο με πολλά αναγνώσματα και αρκετά κουτσομπολιά.

 

(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση):

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ