Η απάντηση του ιδρυτή του Facebook στη σφοδρή επίθεση του Τραμπ

Τη δική του απάντηση έδωσε σήμερα Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στις κατηγορίες του Τραμπ περί αντικυβερνητικών συνωμοτικών πρακτικών από το Facebook.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ επέκρινε το Facebook υποστηρίζοντας ότι στρέφεται εναντίον του και έθεσε ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της εταιρείας κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, εν μέσω της έρευνας για την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές.

«Το Facebook ήταν πάντα αντί-Τραμπ. Τα δίκτυα ήταν πάντα αντί-Τραμπ, συνεπώς Fake News», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter, επαναδιατυπώνοντας στην ίδια του ανάρτηση την ίδια κατηγορία για τους New York Times και την Washington Post, αναρωτώμενος: «Σύμπραξη;».

«Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι το Facebook είναι εναντίον του. Οι φιλελεύθεροι ισχυρίζονται ότι βοηθήσαμε τον Τραμπ. Οι δύο πλευρές είναι δυσαρεστημένες από απόψεις και περιεχόμενο που δεν τους αρέσει», απάντησε ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook, το οποίο χαρακτήρισε «πλατφόρμα για όλες τις απόψεις».

Επωφελήθηκε μάλιστα της ευκαιρίας να υποβαθμίσει την επιρροή του ιστότοπου στο αποτέλεσμα των εκλογών.

«Μετά τις εκλογές είχα πει ότι πιστεύω πως η άποψη ότι η παραπληροφόρηση μέσω του Facebook μπόρεσε να επηρεάσει τις εκλογές είναι παράλογη. Το να την αποκαλέσω παράλογη ήταν περιφρονητικό και το μετανιώνω. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για να το αντιμετωπίζουμε περιφρονητικά» τόνισε ο Ζούκερμπεργκ.

Πηγή ρεπορτάζ: time.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ