Η Ακαδημία κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών ανακοίνωσε την αποβολή του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν – ΤΩΡΑ

Η Ακαδημία κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών, η οποία είναι υπεύθυνη και για τα Όσκαρ, ανακοίνωσε πριν από λίγο την αποβολή του παραγωγού, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση πολλών ηθοποιών του Χόλιγουντ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο και με ψήφους που υπερέβησαν την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων αποφάσισε να εκδιώξει τον Αμερικανό παραγωγό.

Στην ανακοίνωση της η Ακαδημία ανέφερε ότι απέβαλλε τον Γουάινσταϊν για να στείλει ένα μήνυμα προς όλη την κινηματογραφική βιομηχανία, ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί την κοινότητα του Χόλιγουντ για «εσκεμμένη άγνοια και συνενοχή». “Όχι μόνο παίρνουμε αποστάσεις από κάποιον που δεν δικαιούται τον σεβασμό των συναδέλφων του αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα για να τονίσουμε ότι έλαβε τέλος η εποχή της εσκεμμένης άγνοιας και της επονείδιστης συνενοχής απέναντι σε συμπεριφορές σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας στη βιομηχανία μας”, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Ένας εκπρόσωπος του 65χρονου Γουάινστιν απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ