Η Αυστρία θα στείλει στρατιώτες και αστυνομικούς στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων

Η Αυστρία θα στείλει στρατιώτες και αστυνομικούς στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για να βοηθήσουν στην ανακοπή της προσφυγικής ροής ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς μετά από την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογο του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς επισήμανε ότι ο περιορισμός που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα είναι μεγαλύτερος από 37.500 πρόσφυγες, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.

Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ υπογράμμισε, ότι ο στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και για αυτό το λόγο τόνισε χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμένες προσπάθειες με τα Σκόπια και το Βελιγράδι.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι εάν η Αυστρία ή κάποια χώρα στην αποκαλούμενη βαλκανική οδό κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες το ίδιο θα πράξει και η Σερβία.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς τόνισε ότι ″οι πρόσφυγες δεν μπορούν να μείνουν στη Σερβία″ και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει συνεχής ενημέρωση μεταξύ των χωρών που διασχίζουν οι πρόσφυγες για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας εξέφρασε την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και να μην μετατεθεί ένα δύσκολο πρόβλημα στις χώρες των Βαλκανίων.

Διαβάστε επίσης:

Τι είπαν Αβραμόπουλος – Καμμένος για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ