Hurriyet: Οι τζιχαντιστές προκαλούν πονοκέφαλο και στους Έλληνες

Hurriyet: Οι τζιχαντιστές προκαλούν πονοκέφαλο και στους Έλληνες

 

Με ένα άρθρο υπό τον τίτλο «Οι τζιχαντιστές προκαλούν πονοκέφαλο και στους Έλληνες» η εφημερίδα της Τουρκίας, Hurriyet, υποστηρίζει ότι υπάρχουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα αλλά η χώρα παλεύει με την οικονομική κρίση και αυτό δεν την αφήνει να  ασχοληθεί με το θέμα.

Το άρθρο αρχίζει με τη δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη συνάντησή του με τον Μπαν Κι Μουν στη συνέλευση του ΟΗΕ αναφορικά με τους τζιχαντιστές.

«”Δεν έχουμε πρόβλημα με τους τζιχαντιστές στην Ελλάδα, υπάρχει όμως πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, σε ερώτηση δημοσιογράφου. Με αυτή τη δήλωση θέλησε να δώσει ένα τέλος στις φήμες ότι τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραστηριοποιούνται στην χώρα του, η οποία εδώ και 20 χρόνια ήταν ένα σημείο από όπου περνούσαν πρόσφυγες από την Ασία, την Αφρική και τα Βαλκάνια που ήθελαν να περάσουν στη Συρία και το Ιράκ», σημειώνει η Hurriyet και προσθέτει:

«Υπήρχε λόγος που ο δημοσιογράφος έκανε αυτή την ερώτηση. Είναι οι αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με πληροφορίες που έδωσε η CIA στις ελληνικές αρχές για επτά άτομα ελληνικής καταγωγής που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και για άλλα άτομα που εκπαιδεύονται στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια η Hurriyet επικαλείται τη δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Ψάκι και γράφει ότι «επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους στις ελληνικές αρχές για ξένους μαχητές που μέσω της Ελλάδα, επιχειρούν να πάνε στη Συρία και το Ιράκ».

«Υπάρχουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα», αναφέρει το άρθρο και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση της Ελλάδα υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με για την εξάλειψη του προβλήματος. Αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση. Ακόμα παλεύει με μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Η καλβινιστική λιτότητα που της έχει επιβληθεί έχει μειώσει τη δύναμη της αστυνομία, όπως και την αποτελεσματικότητά της. Τη στιγμή που η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, δεν μπορεί να σκεφτεί το Ισλαμικό Κράτος».

 

 

Διαβάστε επίσης:

“Η μάχη εναντίον των τζιχαντιστών μπορεί να διαρκέσει έως και 30 χρόνια”

ΦΩΤΟ-Οι μαύρες σημαίες του ΙΚ στο Κομπάνι

“Οι τζιχαντιστές διαφέρουν από την Αλ Κάιντα…”

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ