Hello Kitty: Αποσύρεται ο 92χρονος δημιουργός του

Πρώτη αλλαγή στην ηγεσία της ιαπωνικής εταιρείας Sanrio στα εξήντα χρόνια από την ίδρυσή της, καθώς ο 92χρονος επικεφαλής της και δημιουργός του φανταστικού χαρακτήρα Hello Kitty, αποφάσισε να αποσυρθεί.

Ο Σιντάρο Τσούσι αφήνει στο τιμόνι της εταιρείας του τον 31χρονο εγγονό του Τομοκούνι, ο οποίος, εντελώς τυχαία, έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τη Hello Kitty, την 1η Νοεμβρίου,αν και είναι 14 χρόνια νεότερός της. αποσύρεται στα 92 του χρόνια και παραδίδει τα ηνία της στον 31 ετών εγγονό του, στην πρώτη αυτή αλλαγή στην ηγεσία της εταιρείας στην εξηκονταετή ιστορία της. Η εταιρεία με έδρα το Τόκιο το 1974 δημιούργησε τη γυναικεία ανθρωπόμορφη λευκή γάτα με τον φιόγκο και χωρίς στόμα. Ο Σιντάρο Τσούσι ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής της. Ο Τομοκούνι θα γίνει ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος ιαπωνικής εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο γιος του Σιντάρο, ο Κουνιχίκο, πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια το 2013.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστορία της εταιρείας, ο Σιντάρο Τσούσι δημιούργησε την εταιρεία Yamanashi Silk Center, που προηγήθηκε της Sanrio, το 1960, στο Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ