Handelsblatt: Οι Έλληνες φοβούνται έξαρση της βίας

Handelsblatt: Οι Έλληνες φοβούνται έξαρση της βίας

 

«Οι Έλληνες φοβούνται έξαρση της πολιτικής βίας», είναι ο τίτλος ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Handelsblatt που σημειώνει: «Η διπλή δολοφονία δυο μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή προκαλεί ανασφάλεια στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ίχνος από τους δράστες. Πολιτικοί όλων των παρατάξεων απηύθυναν έκκληση να καταπολεμηθεί η βία».

Η Berliner Morgenpost σχολιάζει ότι «η διπλή δολοφονία δυο μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή εντείνει τους φόβους για κλιμάκωση της πολιτικά υποκινούμενης βίας στην Ελλάδα». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι «πριν από έξι εβδομάδες οπαδός της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής μαχαίρωσε και σκότωσε μουσικό του αριστερού χώρου. Η δολοφονία οδήγησε τη δικαιοσύνη στο να κινηθεί κατά του κόμματος».

Στο θέμα αναφέρεται η ιστοσελίδα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης tagesschau.de που θέτει μεταξύ άλλων το ερώτημα εάν επρόκειτο για εκδίκηση μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα. Όπως σημειώνει, «μετά το θάνατο του μουσικού, παρατηρητές είχαν εκφράσει φόβους ότι η επίθεση θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας. Εδώ και εβδομάδες η αστυνομία είχε ενδείξεις ότι βρίσκονταν προ των πυλών ένα είδος αντεκδίκησης από αριστερές ‘υπόγειες’ οργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια αυτόνομες αριστερές ομάδες έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένως βομβιστικές επιθέσεις, πυροβολώντας ακόμη και εναντίον αστυνομικών».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ