Handelsblatt: Η Ελλάδα εκνευρίζει πολλούς

«Η Ελλάδα δεν συμβάλλει ούτε κατά 2% στην οικονομία της Ευρώπης, ενώ απαιτεί το 97% της προσοχής της. Πρόκειται για μια δυσαναλογία που εκνευρίζει πολλούς» γράφει ο αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η χώρα βλάπτει την Ευρώπη ως μέλος της νομισματικής ένωσης.

«Η μεγάλη παρεξήγηση ήταν ότι η Ελλάδα έπρεπε οπωσδήποτε να ανήκει στην ευρωζώνη ως “κοιτίδα της δημοκρατίας”. Από όλα τα ωραία επιτεύγματα της “πόλης-κράτους” έχουν περάσει περισσότερα από 2.000 χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη με την Ελλάδα οφείλεται στις δομές πάνω στις οποίες είναι χτισμένη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο θα πρέπει να επανεξεταστούν οι συμβάσεις της νομισματικής ένωσης:

«Μέχρι τώρα πρόκειται για μία λέσχη, από την οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς ακόμη και εάν δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του. Αυτό διαφέρει από την καθημερινή ζωή. Κάθε γάμος μπορεί να τελειώσει με ένα διαζύγιο, κάθε συνεργασία με ποδοσφαιρική ομάδα με μια παραίτηση. Ακόμη και από παρατάξεις, το ΝΑΤΟ και την εκκλησία μπορεί να αποχωρήσει κανείς. Όχι όμως από την ευρωζώνη. Ούτε μπορούν να σε πετάξουν έξω».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Γκίζι: Ο Σόιμπλε δεν θέλει την επιτυχία της αριστερής κυβέρνησης

Bild: Ο γελαστός Βαρουφάκης και η εξαπατημένη Μέρκελ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ