Handelsblatt: «Δεν αρκούν η φέτα και οι ελιές»

Handelsblatt: «Δεν αρκούν η φέτα και οι ελιές»

 

Άρθρο του καθηγητή Οικονομικών και επικεφαλής του τμήματος έρευνας στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, Αλέξανδρου Κρητικού, φιλοξενεί η εφημερίδα Handelsblatt.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Δεν αρκούν η φέτα και οι ελιές», αναφέρεται στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και όπως σημειώνεται:

«Το 2013 ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία. Για να γυρίσει σελίδα η χώρα χρειάζεται ένα όραμα για το πού θα βρίσκεται μετά από δέκα χρόνια. Είναι απαραίτητο να δοθεί βάρος στην έρευνα και την ανάπτυξη», προτείνει ο οικονομολόγος και εξηγεί:

«Στην ευρωζώνη χώρες με παρόμοιο πληθυσμό όπως η Ελλάδα διαθέτουν εδώ και χρόνια περίπου 3% του ΑΕΠ στην έρευνα. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια συναίνεση μεταξύ των κομμάτων ότι οι επενδύσεις αυτές είναι αδιαμφισβήτητες. Ως συνέπεια οι χώρες αναπτύσσονται σταθερά. Δεν αρκεί επομένως η εφαρμογή των 153 μέτρων που ζητά ακόμη η τρόικα για να μπορέσει η Ελλάδα να φθάσει στο επίπεδο των ευρωπαίων εταίρων. Σήμερα η Ελλάδα δαπανά μόλις το 0,7% του ΑΕΠ σε έρευνα και ανάπτυξη».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ