Handelsblatt: Αγωνιώδης αναζήτηση… συμβιβασμού

«Δεν σημειώθηκε πρόοδος ούτε στη δεύτερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς επιθυμεί να μεταφερθούν οι συζητήσεις σε ανώτερο επίπεδο. Ωστόσο ο χρόνος για την εξεύρεση μιας λύσης στην ελληνική κρίση εξαντλείται» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και συνεχίζει:

«Στην ουσία, ο συμβιβασμός είναι μια συμφωνία όπου τα δύο διαπραγματευόμενα μέρη συμφωνούν. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένας καλός ούτε ένας κακός συμβιβασμός. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η Αθήνα και οι δανειστές καθιστούν δύσκολη τη συμφωνία τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προφανώς επιδιώκει οι διαπραγματεύσεις να μεταφερθούν στη Σύνοδο Κορυφής παρά το γεγονός πως τα δύο κορυφαία ζητήματα της Συνόδου για το σύνολο της ΕΕ αποτελούν το μεταναστευτικό και η πολιτική ασφάλειας.

Η Ελλάδα επιμένει πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν σε επίπεδο αρχηγών κρατών και απορρίπτει τις απαιτήσεις των δανειστών οι οποίοι απαιτούν οι μεταρρυθμίσεις να έχουν ψηφιστεί πριν την εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

Οι δανειστές από την άλλη μεριά εκτιμούν πως τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της Αθήνας δεν είναι επαρκή τη στιγμή που η Αθήνα πιέζει για αναδιάρθρωση χρέους…»

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Ξανά κοντά στη χρεοκοπία η Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ