H Τουρκία ανακοίνωσε την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400

«Η δουλειά έκλεισε, οι πύραυλοι αγοράστηκαν», ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, για τους ρωσικούς πυραύλους S-400, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στη γενέτειρά του, την Κερασούντα, ο Τζανικλί επεσήμανε πως «δεν θα αρκεστούμε μόνο σε αυτούς. Συνομιλούμε αυτή τη στιγμή και με την κοινοπραξία “EUROSAM”, προκειμένου να αναπτύξουμε το δικό μας σύστημα αεράμυνας».

Ο Τούρκος Yπουργός Άμυνας έκανε λόγο μάλιστα για κατ’ αρχήν συμφωνία με τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία κατασκευής εξοπλιστικών προγραμμάτων: «Η Τουρκία εκτός από τους S-400 έφτασε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τις χώρες που αποτελούν την κοινοπραξία της “Eurosam”, προκειμένου να αναπτύξει αντι-αεροπορικό σύστημα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς με τις δικές της εγχώριες και εθνικές δυνάμεις. Είναι συστήματα πολύ ακριβά, που θα μας φανούν όμως αρκετά χρήσιμα».

«Έχουμε 1.400 χιλιόμετρα συνόρων με Συρία και Ιράκ. Τρομοκράτες μπορούν να εμφανίζονται από παντού. Και αυτούς θα παρακολουθείτε, παρατηρείτε και θα εξοντώνετε όταν τους βρίσκετε. Δεν είναι εύκολο, καθόλου εύκολο, αλλά ευτυχώς σήμερα η Τουρκία είναι μία Τουρκία που όλα αυτά τα χειρίζεται και τα πολεμά με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο Νουρετίν Τζανικλί.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ