Guardian: Ο Αθανασίου κατηγορείται για ομοφοβία

Guardian: Ο Αθανασίου κατηγορείται για ομοφοβία

Για «ομοφοβία» γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian ότι κατηγορείται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, με αφορμή την άρνησή του να αναγνωρίσει νομικά το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται.

Ο Guardian, που αφιερώνει ένα ολόκληρο άρθρο στα όσα είπε ο κ. Αθανασίου, αναφέρει πως τα λόγια του προκάλεσαν τρόμο στους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ακτιβιστών στην Ελλάδα.

Το εν λόγω άρθρο, σημειώνει πως εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, υπάρχουν και άλλες «φωνές» στην Ελλάδα που εναντιώνονται στον γάμο των ομοφυλοφίλων, μεταξύ των οποίων ο ο Άνθιμος στη Θεσσαλονίκη που είχε χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία «διαστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης» και ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής που έχει καταγγείλει την ομοφυλοφιλία ως «ασθένεια».

Ο Αντρέα Γκίλμπερτ, ακτιβιστής της LGBT (οργάνωσης για τα δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών) τόνισε στον Guardian ότι «η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ως μια σύγχρονη χώρα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της. Είναι σοκαριστικό ένας υπουργός Δικαιοσύνης να λέει τέτοια πράγματα. Υποτίθεται πως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι να εμφανίζεται σάν να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Τα λόγια για τις ”συνέπειες” που θα είχε το σύμφωνο, αν εφαρμοζόταν, προκαλούν μια δυσωδία φόβου, του χειρίστου είδους».

Η εφημερίδα εκτός των άλλων επισημαίνει ότι μόλις πέρυσι η Ελλάδα τιμωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς απέτυχε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς απαιτήσεις για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών. Αμέσως μετά την απόφαση ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, τονίζεται στο άρθρο, θέλησε να κάνει μια κίνηση, αλλά αμέσως «πάγωσε» όταν δέχθηκε τα «πυρά» της εκκλησίας και κάποιων μελών του κόμματός του. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης.

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Κουτρουμάνης: Η τρόικα ζητάει οριζόντια μείωση των συντάξεων

ΒΙΝΤΕΟ-Πρωτόπαπας: Το ΔΝΤ τα έχει μαζί μου και με τον κ. Χαρδούβελη

Ουσιαστική κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ