Γράμμα μόνο με τον σκύλο δεμένο

Γράμμα μόνο με τον σκύλο δεμένο

Οι Βρετανοί ταχυδρόμοι, απηυδισμένοι από τις συνεχείς επιθέσεις σκύλων που δέχονται σε καθημερινή βάση, αποφάσισαν σήμερα να δείξουν τα δόντια τους απειλώντας ότι θα σταματήσουν να μοιράζουν την αλληλογραφία σε όσους φιλόζωους δεν φροντίζουν να κρατούν δεμένα τα επιθετικά σκυλιά τους.

Σύμφωνα με τη βρετανική ταχυδρομική υπηρεσία μέσα σε ένα χρόνο, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2012 καταγράφηκαν περισσότερες από 3.000 επιθέσεις σκύλων εναντίον ταχυδρομικών υπαλλήλων. Το συνδικάτο των ταχυδρόμων Communications Workers Union, που εκπροσωπεί 134.000 εργαζομένους, υπολογίζει ότι οι επιθέσεις πλησιάζουν τις 5.000.

“Οι επιθέσεις σκύλων προξενούν φρικτά τραύματα στους υπαλλήλους μας. Κανείς δεν οφείλει να το ανέχεται αυτό. Το προσωπικό εκτίθεται σε κινδύνους απλώς και μόνο επειδή κάνει τη δουλειά του”, είπε ο Ντόναλντ Μπράιντον, ο πρόεδρος της Royal Mail, των βρετανικών ταχυδρομείων.

Ο Μπράιντον προειδοποίησε ότι οι ταχυδρόμοι θα διακόψουν την παράδοση της αλληλογραφίας σε όσους πελάτες διατηρούν επιθετικά σκυλιά.

Στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία έχουν ήδη εγκριθεί νόμοι που προστατεύουν τους ταχυδρόμους, ενώ η Ουαλία ετοιμάζεται επίσης να υιοθετήσει παρόμοια μέτρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ