Γνωρίστε τον 26χρονο που σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί στα 37 του

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αποτελεί ένα από τα βασικότερα σημεία τριβής του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης.

Ενώ, όμως, οι Έλληνες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ανησυχούν για τις επερχόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ένας νεαρός Αμερικανός δείχνει να έχει λύσει αυτό το πρόβλημα από τα 26 του μόλις χρόνια.

Πρόκειται για τον Σον, τον ιδιοκτήτη του blog «The Money Wizard», ο οποίος εκμεταλλευόμενος το αμερικανικό σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης, κάνοντας έξυπνες επενδύσεις και … αιματηρή οικονομία, σχεδιάζει να βγει στην σύνταξη στα 37 του χρόνια! Ο 26χρονος σήμερα Σον άνοιξε τον πρώτο του επενδυτικό λογαριασμό όταν ήταν 16 ετών και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 150.000 δολάρια.

Όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο CNBC, πηγή της έμπνευσής του ήταν ο παππούς του. «Δεν φαινόταν καθόλου πλούσιος. Ανέθρεψε πέντε παιδιά, δεν είχε ποτέ ποσά άνω των πέντε ψηφίων στην τράπεζα και οδηγούσε πάντοτε παλιά αυτοκίνητα.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να εξοικονομήσει 1,3 εκατομμύρια δολάρια παίζοντας στο χρηματιστήριο βασιζόμενος σε δύο στοιχεία: στον χρόνο και στον ανατοκισμό», θυμάται ο Σον, ο οποίος παρακινήθηκε από τον παππού του να ανοίξει τον πρώτο του λογαριασμό. «Πάντα πίστευα πως για να έχεις αρκετά χρήματα για να συνταξιοδοτηθείς ή για να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος θα πρέπει να κολυμπήσεις σε βαθιά νερά», σημειώνει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ