Γκάμπριελ: Με το «όχι» δεν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις – ΒΙΝΤΕΟ

«Παρουσιάσαμε μία πρόταση πολύ ανοικτή και πλούσια και με πολλές δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Λάβαμε σοβαρά υπόψιν την κατάσταση στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο αντιγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε:

«Δώσαμε κονδύλια για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε έναν άλλον δρόμο γιατί δεν ήθελε να συνδυάσει ένα πρόγραμμα, ήθελε να διαπραγματευτεί για να πάρει τα κονδύλια χωρίς να δώσει κάτι η ίδια.

 «Εμείς πρέπει να εξηγούμε στον δικό μας λαό ότι αυτά που δίνουμε τα δίνουμε για να βγει ένας λαός από την κρίση. Η Ελλάδα ήθελε να αλλάξει όλες τις προδιαγραφές συνεργασίας στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα ήθελε μία άλλη ευρωζώνη. Το μνημόνιο δεν είναι το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να μειώσουμε την αξιοπιστία μας. Δεν μπορεί κανείς για λόγους ιδεολογικούς να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει οικονομικό πρόβλημα στο σύνολο της ευρωζώνης».

Ο κ. Γκάμπριελ κατέστησε σαφές  ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι «ναι ή όχι» στην παραμονή στην ευρωζώνη. «Αν οι πολίτες αποδεχθούν την πρόταση της Ευρώπης θα πρέπει και εμείς να δώσουμε τα κονδύλια που έχουμε υποσχεθεί. Αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός κατά, κανείς δεν θα πρέπει να έχει την εντύπωση ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Γλέζος: Παραμένουμε στο ευρώ. Ποιος λέει ότι θα χρεοκοπήσουμε;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ