Γιούνκερ: Απομακρύνεται η Τουρκία από την Ευρώπη με την αντίδραση του Ερντογάν στη γερμανική σάτιρα

Τη λύπη του εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την αντίδραση της Τουρκίας αναφορικά με το σατιρικό ποίημα Γερμανού κωμικού για τον Ταγίπ Ερντογάν.

“Δεν μπορώ καθόλου να καταλάβω γιατί ένας Γερμανός πρεσβευτής καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών λόγω ενός τραγουδιού, σίγουρα απαράδεκτου”, είπε ο Γιούνκερ μιλώντας στους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο. “Αυτό δεν μας φέρνει κοντά στην Τουρκία, αλλά το αντίθετο, μας απομακρύνει”.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Τουρκία Μάρτιν ‘Ερντμαν κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 29 Μαρτίου μετά τη μετάδοση του σατιρικού τραγουδιού από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR, το οποίο κρίθηκε προσβλητικό για το πρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας.

Από τότε η αντιπαράθεση για την ελευθερία της έκφρασης εντάθηκε, και οι σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας είναι τεταμένες.

Μη θέλοντας να πάρει θέση, ο Γιούνκερ υπεραμύνθηκε, σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη μεταναστευτική πολιτική, της επίμαχης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. “Απ’ όλες τις λύσεις που έχουμε, η συνεργασία με την Τουρκία είναι η καλύτερη. Πολύ απλά, πρώτον, γιατί τα σύνορα έχουν πάντα δύο πλευρές και πρέπει να τα προστατεύουμε καλύτερα με τη βοήθεια του γείτονα και όχι εναντίον του”, υποστήριξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Το γερμανικό σόου που εξόργισε τον Ερντογάν και έκανε μήνυση στον παρουσιαστή – ΒΙΝΤΕΟ

 

Καρφί της Μέρκελ στον Ερντογάν: Στη Γερμανία έχουμε ελευθερία…

 

 

σχολίασε κι εσύ