Γιατσενιούκ: “Λόγια του αέρα” η έκκληση του Πούτιν

Γιατσενιούκ: “Λόγια του αέρα” η έκκληση του Πούτιν

 

Με τον χαρακτηρισμό «λόγια του αέρα» απέρριψε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, την έκκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας να αναβάλουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία δύο περιφερειών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

«Ο Γιάτσενιουκ αναφερόμενος στην πρόταση Πούτιν για την αναβολή του δημοψηφίσματος στην ανατολική Ουκρανία: Δεν έχει νόημα να σχολιάζουμε λόγια του αέρα», μετέδωσε το πρακτορείο σε επείγον τηλεγράφημά του.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα  ο Πούτιν κάλεσε τους αυτονομιστές να αναβάλουν το προγραμματισμένο για τη Κυριακή δημοψήφισμα σε δυο περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας όπου πολλές πόλεις βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών.

Το Κίεβο και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Μόσχα ότι υποκινεί τους αυτονομιστές και ότι στην εξέγερση συμμετέχουν στελέχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Το Κίεβο θεωρεί το δημοψήφισμα παράνομο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ